Mainettaan monipuolisempi

Pattaya lapsiperheille

Pattaya on mainettaan monipuolisempi lomakohde, jossa voi nauttia niin ranta- kuin iltaelämästäkin. Tekemistä löytyy paljon myös lapsiperheille. Pattaya tuli aikoinaan tunnetuksi seksiturismikohteena, mutta viime vuosina kaupunki on pyrkinyt muuttamaan imagoaan suosimalla perhematkailua.

Jomptien on varsinkin perhematkailijoiden ja vanhempien matkailijoiden suosiossa, sillä alueella on paljon hotelleja ja myös bungalow-majoitusta. Viime aikoina lomakohteeseen on ilmestynyt entistä enemmän myös perheystävällisiä lomahotelleja.

Thaimaalaiset ovat hyvin lapsirakkaita, joten kannattaa varautua siihen, että pieni pellavapää kerää paljon huomiota ja ventovieraatkin haluavat nostella lasta. Huomiolla on hyvätkin puolensa, vanhemmat saavat illallisrauhan, kun ravintolan henkilökunta viihdyttää pienokaisia.

Pattayalta löytyy vaikka mitä

Paljon riemukasta tekemistä lapsille

Cartoon Network Amazone -vesipuistossa on aaltoaltaan, liukumäkien ja kanavien lisäksi päivittäin Cartoon Networkin tunnetuimpien hahmojen esityksiä. Puisto sijaitsee Pattayan eteläpuolella noin 16 km:n päässä.

Krokotiilifarmi on kaunis viheralue vesiputouksineen ja krokotiilialtaineen. Mini-Siamissa voit tutustua Thaimaan ja muun maailman tunnetuimpiin rakennuksiin pienoiskoossa. Sukhumvit Roadilla sijaitsevassa Underwater Worldissa voi ihastella värikästä vedenalaista elämää akvaarioissa.

Nong Noochin trooppinen kasvitieteellinen puutarha on suurin kasvitieteellinen puutarha Kaakkois-Aasiassa. Suurella ja kauniilla puistomaisella alueelta on myös paljon erilaisia esityksiä. Elefantti-show on yksi tunnetuimmista.

Lapsille ja lapsenmielisille Nallekarhu Fredrikson tarjoaa kaiken näköisiä ja kaiken ikäisiä nallekarhuja ja niiden tarinoita vasta avatussa Teddyland museossa. Pattayan uusinta nähtävyyttä, Art in Paradise, mainostetaan maailman suurimmaksi illuusiotaiteen museoksi. Huoneessa toisensa jälkeen on suuria trikkikuvamaalauksia, joiden edessä pääsee ottamaan itsestään hauskoja valokuvia. Valokuvissa voi näyttää olevansa esimerkiksi van Goghin maalauksessa, dinosauruksen suussa tai tasapainoilemassa lankulla rotkon yllä.

Harbor Mall pitää sisällään viisi kerrosta lasten leikkipaikkoja. Kaiken ikäisille löytyy puuhattavaa, on pomppulinnaa, kiipeilyseinää ja jopa luistinrata. Päivän voi viettää helposti ja poistuakaan ei tarvitse syömään vaan keskuksesta löytyy laaja kirjo ruokapaikkoja.

Yllä vain muutama esimerkki Pattayan laajasta tarjonnasta lapsiperheille. Paikanpäällä mahdollisuuksien kirjo avautuu ja Pattaya näyttää kasvonsa myös perhelomakohteena.

Hyvä tietää

Pattaya sopii mainiosti pienten vauvojenkin kanssa matkustamiseen. Lomakohteiden kaupoista löytää vaippoja ja monenmerkkisiä äidinjuomakorvikkeita (jauheena). Purkkiruokavalikoima on kapea, mutta monet riisiannokset taipuvat helposti lastenruuaksi. Pikkulasten herkkua on etenkin sitcky rice, paakkuuntuva, hieman makea riisi, jota voi syödä käsin. Tuoreita hedelmiä on tarjolla monenlaisia.

Vesijohtovesi on varsin hyvälaatuista: vaikka sitä ei kannatakaan juoda, ei tarvitse olla huolissaan siitä, että vauva sitä vähän suihkutettaessa hörppäisikin.

Pattayalla on hyvät, kansainvälisen tason sairaalat. Mahdollisuus sairastua trooppisiin tauteihin on hyvin pieni.

Tärkeintä on suojata lapset auringonpaahteelta. Pidä pikkulapset varjossa päivän polttavimmat tunnit kello kymmenestä kolmeen. Kaikissa keskihintaisissa hotelleissa on ilmastointilaitteet, joten kuumuutta pääsee aina pakoon viileään huoneeseen.

Pitkää lentoa Thaimaahan on turha pelätä, vauvat tapaavat nukkua suurimman osan lentomatkasta. Tuttipullon imeminen nousujen ja laskujen aikana tasoittaa ilmanpaineen korvissa.

Suomalainen opetusohjelma

Pattayan Suomalainen koulu

Yksi harvoista Suomen rajojen ulkopuolella toimivista suomalaisista kouluista toimii Pattayalla, Siam Oriental Twinsissä. Koulu on perustettu vuonna 2010, ja jo nyt saamansa suosion perusteella se on tullut jäädäkseen.

Koulu toimii suomalaisen opetussuunnitelman mukaisesti ja tarjoaa opetusta luokka-asteille 1-9. Koulussa on mahdollista opiskella koko vuoden tai lyhyemmissä jaksoissa. Tämä mahdollistaa lapsiperheiden oleskelun Pattayalla myös loma-aikojen ulkopuolella, vaikka vähän pidempäänkin.

Koulusta on iloa myös Pattayalla asuville isovanhemmille. Onhan se mukavaa saada lapsenlapset pidemmäksi aikaa kylään koulutyön häiriintymättä!

Pattaya elää joka hetki - 24/7

Mainettaan monipuolisempi

Päivä-aktiviteettejä

Loma ei ole aina pelkkää iltajuhlaa. Myös päivällä haluaa tehdä jotain kotiarjesta poikkeavaa. Pattayalla siihen on rajattomat mahdollisuudet.

Ilta- ja yö-aktiviteettejä

Pattayan yöelämä on eksoottinen, kuuma, hikinen ja erittäin vilkas, sitä ei kannata jättää väliin! Baareja, yökerhoja ja Go Go klubeja on kaupunki pullollaan.

Urheilu-aktiviteetit

Pattayalla on toimintaa, maalla, veden alla ja veden päällä tai jopa ilmassa. Extremelajit, seikkailulajit tai taistelulajit, laaja valikoima sopii mille tahansa mieltymykselle.

Lapsiperheille

Pattaya on mainettaan monipuolisempi lomakohde, jossa voi nauttia niin ranta- kuin iltaelämästäkin. Tekemistä löytyy paljon myös lapsiperheille.