Sää Pattayalla
27°
Osittain pilvistä
11t12t13t14t15t
29°C
30°C
31°C
31°C
31°C
ToPeLaAurinkoistaMa
33°C / 25°C
33°C / 25°C
33°C / 25°C
34°C / 25°C
33°C / 25°C

   Pattaya City

   Thaimaan suosituimpia turistikohteita

   Pattaya on 145 kilometriä Bangkokista kaakkoon sijaitseva kaupunki Chonburin provinssissa Thaimaassa. Se on yksi Thaimaan suosituimmista turistikohteista ja siellä vierailee vuosittain miljoonia turisteja. Pattaya tunnetaan myös yhtenä suurimmista seksiturismin keskuksista. Pattaya on vuosien mittaan kasvanut niin massiiviseksi matkakohteeksi, että siellä on nykyisin tarjolla lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa. Niinpä loma siellä ei ei taatusti muodostu tylsäksi, ja hintataso on varsin alhainen.
   Kaupungissa on kirjoilla noin 120 000 asukasta, mutta todellinen väkiluku on paljon suurempi, sillä suurin osa muualta saapuvista työntekijöistä ei tee muuttoilmoitusta. Pattayassa asuu vakituisesti myös suuri määrä ulkomaalaisia ja tämä tekee kaupungista hyvin erinlaisen verrattuna muuhun Thaimaaseen.
   Kaupunki vastaanottaa miljoonia turisteja vuosittain, enemmistön ollessa miehiä, vaikka Pattayan mainetta seksiturismin mekkana onkin viime vuosina yritetty parantaa suosimalla perhematkailua. Alueella asuu vakituisesti paljon eurooppalaisia eläkeläisiä ja paljon talven yli oleskelijoita. Sesonkikausi on Marras-Maaliskuu ja tuolloin kaupunki elää hyvin vilkasta aikaa. Pattaya sää on erittäin miellyttävä, Joulukuun keskilämpötila on päivällä +31 ja yöllä +21.

   Pattaya City

   Kaupunkikuva

   Pattaya sijaitsee Siaminlahden rannalla meren poukamassa, joka rajoittuu pohjoisessa Nakluaan ja etelässä Jomthieniin. Pattayan asemakaava on ruutumainen, ja sitä halkovat tiet ja kujat pohjois–etelä -akselilla ja länsi–itä -suunnassa.

   Meren puolelta luettuna kadut ovat seuraavat: Pattaya Beach Road, Second Road ja Third Road. Pohjoisesta Nakluan rajalta etelään: North Pattaya Road, Central Pattaya Road ja South Pattaya Road. Äärimmäisenä itäpuolella on Bang Na–Trat Highway (Sukhumwit Road), josta pääsee pohjoiseen Bangkokiin ja etelään Sattahipiin, Rayongiin ja aina Tratiin saakka.

   Pattayan rannat

   Pattaya Beach

   Pattaya on olemassa rantojensa vuoksi. Pattayan ranta sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, lähellä ostosmahdollisuuksia ja illanviettopaikkoja. Pattayan ranta ja rantakatu kulkee pohjoisesta Nakluan Delfiini-ympyrästä etelään kävelykadulle saakka. Meren puolella kulkee suosittu kävelypromenadi kookospalmuineen ja levähdyspaikkoineen.

   Jomptien Beach

   Jomthien ranta sijaitsee Pattayasta etelään Khao Pratamnak -kukkulan toisella puolella. Jomthien on perinteisesti ollut enemmän perhematkailijoiden, eläkeläisten ja pitkäaikaisten asukkien suosiossa, sillä alueella on paljon condominiumeja, hotelleja ja bungalow-majoitusta.